وین ایران، هیجانی دیگر بشنوید از مورچه های قرمز - موجودات زنده
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
موجودات زنده

روش دفاع،جنگ مورچه ها ،راه حل بیولوژیکی برای مقابله(به ادامه مطلب برید)

روش دفاع:

مورچه قرمززیست شناسان آمریکایی در تحقیقی تازه دریافته اند که مورچه های قرمز جوان برای دفاع از خود در برابر حمله دشمن، خود را به مردن می زنند. به گزارش ایسنا، تحقیقات این محققان نشان داده است که مورچه های مسن تر از این ترفند مورچه های قرمز کارگر و جوان برای دفاع از خود در برابر حملات کلونی های همسایه از استراتژی موثری استفاده نمی کنند، بلکه بیشتر یا فرار می کنند و یا مقابله به مثل می کنند.

این پژوهشگران دریافتند، تاکتیک مورچه های جوان باعث می شود که چهار برابر بیشتر از مورچه های مسن شانس نجات یافتن پیدا کنند. به این ترتیب مورچه های جوان قادر خواهند بود زنده بمانند و تناسب کلونی ملکه را حفظ کنند. همچنین مورچه هایی که چند روز سن دارند در برابر حمله دشمن خود را به مردن می زنند، مورچه هایی که چند هفته سن دارند معمولاً در صورت حمله می گریزند و بالاخره مورچه هایی که چند ماهه هستند و از همه مسن تر محسوب می شوند، می ایستند و مبارزه می کنند. مورچه های جوان می دانند چون رشد فیزیکی کاملی نداشته اند، اگر وارد مبارزه شوند، مطمئنا از پای در خواهند آمد، در نتیجه، با این تاکتیک زنده می مانند و به این ترتیب به افزایش رشد کلونی خود کمک می کنند. رشد کلونی برای نجات و حفظ تناسب کلونی ملکه حائز اهمیت است.

کشف ویروسی برای مبارزه بیولوژیک با مورچه قرمز آتشی:

مورچه قرمز آتشی باعث آزار و اذیت زیادی برای کشاورزان، دامداران و بقیه افراد شده است. محققان اخیرا ویروسی را کشف کرده اند که باعث از بین رفتن این مورچه ها می شود. این مورچه ها از دهه 1390 در امریکا مشاهده گردیده و سالانه حدود 6 بیلیون دلار خسارت به محصولات کشاورزی وارد میکند
آقای واندر مور مدیر این پروژه تحقیقاتی می گوید این ویروس پتانسیل بالایی برای مبارزه با مورچه قرمز آتشی دارد.
کلنی های بزرگ مورچه قرمز آتشی باعث آسیب شدید به مزارع، باغات، تجهیزات الکترونیکی و فرسایش شدید خاک می شوند. همچنین انسان و حیوانات نیز از نیش این مورچه ها در امان نیستند. این مورچه ها در مزارع، مراتع و چمنزارهای شهری دیده شده است. و به جاهای مرطوب بسیار علاقه مند هستند.
در شرایط آزمایشگاهی ویروس SINV-1 پایدار و مسری است. این ویروس می‌تواند یک کلنی  مورچه را در عرض سه ماه نابود کند. محققان معتقدند این ویروس یک عامل بیولوژیکی موثر برای مبارزه با مورچه قرمز آتشی است.
البته برای مبارزه بیولوژیکی با مورچه قرمز آتشی تنها این ویروس نیست بلکه حشرات و عوامل دیگری نیز وجود دارند. برای مثال یک نوع زنبور کوچک وجود دارد که با تخم گذاری بر روی این مورچه ها باعث از بین رفتن آنها می‌گردد.
لازم بذکر است تمام مورچه های قرمز آتشی مضر نیستند. از آنجا که این مورچه ها همه چیز خوار هستند باعث کاهش جمعیت کنه ها در مرتع می‌گردند. همچنین این مورچه ها کرمهای ساقه خوار نیشکر را با نیش زدن از بین می برند.

 

جنگ مورچه های آتشین(جنگ جنسی):

در جنگ نامانوس جنس های نر و ماده  مورچه های  کوچک آتشین  روش جدیدی برای تحمیل کردن ژن های خود ایجاد نموده اند.  به نظر می رسد اسپرم مورچه های نر قادر است تا DNA جنس ماده را در تخم لقاح یافته نابود نماید و در نتیجه باعث تولد مورچه نری شود که دقیقا کپی پدرش می باشد. در ضمن ملکه ها نیز کلون های خود را ایجاد می کنند تا تبار سلطنتی را حفظ نمایند.

نتیجه این فرآیند آن است که نر ها و ماده ها دارای گنجینه های ژنی خاص خود می باشند به عبارت دقیق تر هر جنس گونه ای مجزا می باشد. شاید بتوان نرها به عنوان گونه هایی انگل در نظر گرفت که از تخم های میزبان برای تولید مثل خود استفاده می کنند.

در بسیاری از حشرات همانند زنبورهای عسل ، زنبورها و مورچه ها به منظور تولید ملکه ها و کارگرهای ماده عقیم به تولید مثل جنسی می پردازند. نرها هنگامی ایجاد می شوند که تخم ها لقاح نشده باقی بمانند. برخلاف انسان ها که نرها نیازمند ورودی ژنتیکی از پدر خود می باشند، این حشرات نر دارای ماده ژنتیکی کم تری نسبت به ماده ها هستند. با این وجود آن چه که در مورچه های آتشین Wasamannia auropunctata دیده می شود ، موردی کاملا متفاوت است.

کشف این سیستم ژنتیک فوق العاده ، به طور کاملا تصادفی توسط دانشمندان بلژیکی صورت گرفته است. این محققان هنگامی که قصد مقایسه کلونی های موجود در نواحی انسانی و جنگل های بارانی را داشتند با الگوی کاملا متمایزی مواجه شدند. آن ها پس از جمع آوری و مقایسه و تحلیل ژنوم ملکه و کارگرهای مربوط به 34 کلونی و بررسی اسپرم نمونه های نر متوجه یک الگوی غیر عادی شدند. اگرچه همانطور که انتظار می رفت کارگرها دارای مجموعه کرومورزوم های پدر و مادری بودند اما نرها فقط دارای کروموزوم های پدری و ملکه ها فقط دارای کروموزوم های مادری بودند. چنین سیستم ژنتیکی تاکنون در هیچ جانور دیگری مشاهده نشده است.

ملکه این حشرات دو نوع تخم ایجاد می کند: تخم هایی که به طور کامل دارای ژن های مادری هستند و بدون لقاح کلون های جدیدی از ملکه را ایجاد می کند و تخم هایی که فقط یک مجموعه کروموزومی مادری را حمل می کنند و به وسیله اسپرم لقاح می شوند. در این گروه برخی از تخم ها به کارگرهای عقیم تبدیل شده و برخی دیگر از تخم های لقاح شده به کلون های جنس نر تبدیل می شوند.

حالت مشابهی در برخی از ماهی ها، دوزیستان و حشرات مشاهده است. در این جانوران ژن های پدری می توانند از تخم در حال تکوین حذف شوند. اما حذف ژن های مادری پدیده ای غیر طبیعی است. علت این فرآیند هنوز ناشناخته است، اما می توان این مورد را به عنوان یکی از موارد حاد Conflict بین جنس ها در نظر گرفت.

البته این یک استراتژی خودخواهانه است که توسط ماده ها شروع می شود. بر اساس این استراتژی ملکه ها 100% ژنوم خود را به ملکه های بعدی منتقل می کنند. در نتیجه نر ها باید با این استراتژی سازش یابند یا از بین بروند از این رو، نرها با ملکه ها از طریق حذف ژن های جنس ماده از تخم لقاح یافته به مقابله می پردازند.



نوشته شده در شنبه 88/1/8ساعت 2:4 صبح توسط امیر پویا خطابخش نظرات ( ) |
وین ایران، هیجانی دیگر


کد قالب جدید قالب های پیچک


وین ایران، هیجانی دیگر وین ایران، هیجانی دیگر